niedziela, 29 stycznia 2012

Czuje wiosnę


 Witajcie!!
Przez brzydką pogodę zaczęłam tak jak wy otaczać się kolorami.
Najczęściej są to kwiaty.
Te dostałam od P. 
Mają piękny żółty kolor i pięknie rozjaśniają.
Mam wrażenie, że wprowadzają trochę słońca do wnętrza.




Chciałam się z wami podzielić nowym przepisem na kurczaka. 
Nie wiem w jaki sposób przyrządzacie filety z kurczaka, ja zdradzę wam mój sposób.
Filet oczywiście myję i każdy z filetów przekrawam na pół lub na trzy kawałki (zależy od tego jaki duży jest filet).  Filety otaczam w mące, później w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej. 
Kotlety smażę na maśle, po usmażeniu na patelni rozpuszczam masło i dodaję sok z cytryny. 
Następnie masełkiem z cytryną polewamy kotlety. Są bardzo smaczne, mam nadzieję że wam będę smakować.

Życzę wam smacznego i pozdrawiam
W.





6 komentarzy:

  1. Piękne tulipany i sałatka do obiadu taka wiosenna. Miło i apetycznie się zrobiło :)
    Serdecznie pozdrawiam.
    A.

    OdpowiedzUsuń
  2. No faktycznie u Ciebie wiosennie:))Piekne tulipany, moje ulubione kwiaty.

    Kurczak też apetyczny, wyprobuje.

    Buziaki,
    S.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wiosennie już u Ciebie!!! I kwiaty,i sałatka!
    A takiego sposobu na kurczaka nie znałam.Tzn chodzi mi o masło i cytryne.muszę wypróbować.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuję za komentarze. Mam nadzieję że kurczak panierowany w mojej wersji wam zasmakuje!!
    Sałatka u mnie codziennie aż mam ich czasem dość, a na moją ukochaną szybką sałatkę przepis też podam niedługo!!
    Tulipanki są piękne mają bardzo ładny ciepły odcień żółci.
    Jeszcze raz dziękuję i zachęcam do pozostawiania po sobie komentarza!!
    Pozdrawiam
    W.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja widze,ze kotlety sa przypalone.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawienie komentarza :)